z konzumovaných potravin je vhodné
-omezit : sladkosti, uzeniny a masné výrobky, mléčné výrobky-tavené sýry, kravské mléko
- rozšířit:- celozrné obilniny, čerstvé ovoce (zde vypěstované), luštěniny (červená čočka, fazole mungo, fazole adzuki, boby)
- dolnit - semena + naklíčené obilniny, zeleninu blanžírovanou či vařenou v páře, pickles-rychle kvašenou zeleninu,
na zdravotní stav má pozitivní vliv u těchto alergií kombinace principů vegetariánské a makrobiotické stravy
stravování každého jednotlivce je vždy potřeba přizpůsobit jak aktuálnímu ročnímu období tak hlavněkonstitučnímu typu člověka ( ten může být u členů rodiny zcela odlišný - což je vhodné zohlednit při přípravě stravy) - viz. ajurvédská medicína, rozčlenění potravin dle chutí viz. čínská medicína
typ stravy, kterou konzumujeme význemně ovlivňuje stav orgánů, funkčnost meridiánových drah, lymfy, krve, kostí, vitalitu organismu, ale i chování